Deník živého plotu – Jař 2008 výsadba živého plotu do dvouřadu

Deník živého plotu – výsadba na jaře 2008

Po dlouhém čase se mi podařilo přesvědčit manželku, abychom zrušili starý, zarostlý, škaredý živý plot v naší ulici, a abychom tam také vysadili ten náš zázrak. Podařilo se, tak jsem na jaře 2008 v březnu vysadil i v naší ulici živý plot z Turkenstánského brestu. Takto budu mít aspoň možnost porovnat podzimní a jarní výsadbu. I když půda v ulici není nejvhodnější pro jakoukoliv rostlinku. Samozřejmě počasí mně zrovna nepřálo, pořád pršlo, takže jsem opět sázel v nepříznivých podmínkách a po skončení práce jsem vypadal jako čuně.

 Bylo mi úplně líto do takového prostředí vysadit zázračný plot, ale v těchto podmínkách určitě bude mít možnost dokázat, jestli je opravdu tak zázračný. Podívejte se na tyto záběry. 

Vodou jsem nešetřil, vytvořil jsem pořádné bahno. Když je ta půda nevhodná pro jakoukoliv rostlinku, ať aspoň vody má ten můj živý plot dostatek. 
Rostlinky jsem rozmístil – na rozdíl od podzimní výsadby jsem tady zvolil možnost výsadby do dvou řad – a potom jsem jejich kořeny zakryl bahnem. 
Chvilku jsem si odpočinul, dal jsem si jedno pivko, umyl jsem si ruce a potom jsem zahrabal řádek zasazené rostlinky živého plotu jsem ještě jednou přádně zalil. 

Rostlinky jsem nechal 1 den odpočinout a potom jsem je ostříhal na doporučenou výšku 10-15 cm. Byl jsem smutný, protože po zákroku nebylo skoro nic vidět v naší ulici.

Žádná stopa po práci… Však posuďte sami 

Situace se trošku zlepšila po uložení fólie Sovitex 
Fotka ze dne 28. března – už se objevily první poučky po ostříhání 

Podobní obsah

Zázračný živý plot Eva L.

Zázračný živý plot Eva L.

Dobrý den. Děkuji za Vaše rady a zájem o to jak mi roste Váš zázračný plot???? Jsem velmi spokojená… nejsem velký pěstitel,všechny rady dodržuji tak

Ze zázračným živým plotem máme jen ty nejlepší zkušenosti.

Všude ho doporučujeme.

Opravdu trvalo jen 2 roky, než dosáhl 2 metrové výšky. Navíc je proti našemu očekávání krásně hustý.

Petra Dvořáčková, Doksany

 

Dobrý den, právě jsem od Vás obdržel objednané keře, rád bych Vám strašně poděkoval za naprostou profesionalitu, perfektní komunikaci a péči o zákazníka.

Velmi často a dlouho nakupuji po internetu, ale s tak dokonalou prací jsem se ještě nesetkal!

Na základě těchto zkušeností budu Váš obchod všem doporučovat. A pokud budu někdy potřebovat keře, tak se zcela jistě obrátím na Vás. Ještě jednou moc děkuji.

Igor K.